Blogs

Blogs

JUNI

Van begin af aan dat ik startte met Style-N, ben ik al in contact met Niels Braat van Visual Creations. Bij hem heb ik de mooie ronde schilderijen laten maken voor de vastgoedstyling. Maar nu er ook meer vraag is naar interieur aanpassingen heeft, hebben zij de mooie oplossing voor akoestiek in diverse ruimten. Dat doen ze al heel lang, maar nu heeft hij een mooi product wat stijlvol is en een finishing touch voor in je woonkamer of op kantoor.

Moderne wandpanelen/lamellen gemaakt van gerecycled plastic en duurzame bosbouw. AKU_WOOD voegt snel en eenvoudig een stijlvolle en moderne touch aan uw interieur toe of creëer een absoluut fijne akoestische omgeving met een extra akoestische uitbreiding. In maar liefst 8 kleursamenstellingen!

MEI

SAMENWERKING MET HELEEN! PERSONAL ORGANISER

Vanaf mei ben ik een samenwerking aangegaan met Heleen. Heleen heeft talent voor opruimen en leert je de structuur die nodig is voor het creëren van gezelligheid. Dit zorgt ervoor dat je thuiskomt in een omgeving die bij je past. Het opruimen van je huis gaat niet altijd om het doorbreken van vaste patronen en gewoonten. Als organizer is zij de stap tussen denken en doen. Ze kijkt mee en zorgt voor inzicht en overzicht. Dit doet zij door de mouwen op te stropen en samen aan de slag te gaan. Een verhuizing vraagt veel van je maar kan juist ook werken als een nieuw begin. Als je het zo bekijkt wordt het makkelijker en daar draagt Heleen echt een steentje bij. Samen kijken wat er wel en niet mee over gaat. Waar word jij gelukkig van in jouw nieuwe woning.  Zijn er spullen die niet mee hoeven? Dan neemt zij die gelijk voor je mee! Zo creëert Heleen direct ruimte en rust. 

In combinatie met Style-N Vastgoedstyling is dit waardevolle aanvulling tijdens de voorbereiding van uw verhuizing!

APRIL

Vanuit Vastgoedstyling Opleiding werd me gevraagd om een interview te geven over hoe en waarom ik gestart ben met de opleiding en waarom ik voor mezelf ben begonnen. Super leuk om te doen en zeer zeker ook leuk om reacties van mensen te ontvangen, collega’s die vragen hebben en gewoon reacties van mensen waarvan je het niet verwacht. Zie hier het interview met Liesbeth Oldeman en Ursula Ouwerkerk

MAART

VISUALISATIES

Wat nu als je geen mooi huis kunt kopen, te snel weg, te veel kopers en dus MOET je overbieden om het te kunnen krijgen. 10, 20 of 30 K overbieden? Of je woont toch heel goed en gaat je huis een toevoeging geven, waardoor dat het huis ook meer waard wordt?
Mijn opdrachtgevers wilden ook een badkamer veranderen, maar ook IETS met de zolder. Ze wilden er gaan slapen, maar ook de was, liefst ook een kast en een wastafel en….. een VIDE! Ook om spullen op te bergen maar zij vond een trapje leuk!
Heel grappig en dit is het geworden. Iedereen enthousiast en nu naar de gemeente voor aanvraag dakkapel en als dat rond is naar de aannemer.

HOME STAGING = VERKOOPSTYLING/VASTGOEDSTYLING

In de jaren ’70 is Barb Schwarz begonnen met Home Staging, ook wel verkoop- of vastgoedstyling genaamd. Nu is het niet meer weg te denken en is het in United States of America gewoon dat woningen eerst gestage worden voor ze in de verkoop gaan. Ook in United Kingdom is het volledig opgenomen wanneer een woning verkocht gaat worden. En dan is natuurlijk ook DE BESTE weg. Zorg eerst dat je gaat neutraliseren en depersonaliseren; Geen drukke printen, opvallende kleuren en vooral alles wat persoonlijk is, aanpakken en verwijderen. Het is een huis en niet een thuis waar de potentiële koper enthousiast over wordt.

FEBRUARI

Samen met Full House Meubelverhuur uit Asten mocht ik meehelpen tijdens een opdracht voor 4 appartementen in 1 groot herenhuis. De opdracht was om alle 4 de appartementen verkoopklaar te maken en in te richten. Met 2 volle vrachtauto’s en 4 enthousiaste meiden kwamen zij aan en bekeken alle ruimten. Toen werden alle 2 de vrachtwagens uitgeruimd en op de spullen en tassen stonden codes in welke ruimte deze moesten komen te staan en vandaar uit werden de ruimtes ingericht. Ikzelf heb mee mogen helpen om slaap- en badkamers in te richten. Super leuk om te zien hoe dat dit gaat.
Zij doen dit ook voor Uitstel voor Executie op RTL4 en dat gaat echt razendsnel. Leuk om te zien hoe lege ruimtes met alleen het hoognodige er ineens zo anders uit kunnen zien. Mooi en sfeervol, maar wat belangrijk is, is dat de ruimte/woning goed zichtbaar is voor de potentiële kopers.
Echt een dag om niet meer te vergeten!

JANUARI

SAMENWERKING MET TVO MAKELAARDIJ, THEA VORSTENBOSCH

Het is en blijft speculeren wat er met de huizenmarkt gaat gebeuren; de (social) media staat er vol mee. De één beweert dat de prijzen gaan zakken en de ander zegt weer dat de woningnood nog steeds hoog is en dat daardoor de prijzen zeker niét gaan zakken. De ontwikkelingen in de woningmarkt volgen geen vast stramien en zijn daardoor lastig te voorspellen. 

Momenteel is het voor makelaars relatief makkelijk verkopen, omdat er nog steeds veel vraag is naar woningen. De aankoop van nieuwe woningen is lastiger. Het woningaanbod is misschien beperkter, maar afgelopen jaar is het aantal makelaars gestegen.

Op welke basis wordt de keuze voor een makelaar gebaseerd? Naast het feit dat een makelaar goed onderlegd moet zijn en de kneepjes van het vak kent, is een goed gevoel bij een makelaar veelal van doorslaggevend belang. Het gaat immers over de verkoop van een woning, waar lief en leed is gedeeld, waar een eigen thuis is gecreëerd, waar de woningeigenaar trots op is en die de woning dan ook voor de hoogste prijs willen verkopen.   

Dit is de reden waarom Thea Vorstenbosch van TVO Makelaardij en Natascha Mulder van Style-N Vastgoedstyling vanaf 1 januari 2021 zijn gaan samenwerken.

Beide dames vinden de persoonlijke aandacht heel belangrijk. De ervaring om goed met mensen om te kunnen gaan zit bij hen beiden in het DNA. De verkoop van een woning is voor veel mensen een emotioneel proces en Thea en Natascha weten hoe zij dit op de juiste manier moeten aanpakken. Niet alleen op menselijk vlak, maar zeer zeker ook de manier waarop de woning wordt gepresenteerd aan de juiste doelgroep. 

TVO heeft vanaf 1 januari 2021 een nieuwe dienst in het pakket; vastgoedstyling. Ook wel verkoopstyling genoemd. Voordat de fotograaf de woning vastlegt, zal via een persoonlijk (online) gesprek stylingadvies worden gegeven om daarmee de presentatie van de woning te optimaliseren. En uiteindelijk de verkoopprijs te máximaliseren. 

DECEMBER

Ik was bij een opdrachtgever omdat zij haar huis te koop wilde zetten. Het was te groot voor haar en ze ging verhuizen naar een chalet bij haar dochter. Of ik een idee had hoe dit in te richten. Met visualisaties heb ik wat suggesties gedaan en ze waren heel enthousiast dat ze het ook echt hebben doorgevoerd! Heel leuk om te zien.

Ook de stylingtips hebben ze goed begrepen en zelfs de fotograaf had al tig keer gezegd dat zij het huis zo goed hadden opgeruimd en ingericht. “En dat allemaal dankzij jou, Natascha!” NOU, dat zijn nog eens mooie woorden, daar doe je het voor.

Ik kreeg een telefoontje om een huis te fotograferen voor de verkoop van de woning. Natuurlijk kan ik dat doen! Ben langs geweest om het huis te bekijken en styingtips gegeven voor de beste woningpresentatie. Na 2 weken ruimen en schuiven kwam ik in een hele ruime woning en DAT wilde ik zien! Ik ga de woning fotograferen en niet de vele, grote meubels want dat wil een potentiële koper niet zien en daar worden ze niet blij van en die WOW-factor moeten we hebben als ze binnenkomen.
Sinds de woning in de verkoop staat, zijn er 10 potentiële kopers, met al 1 bod BOVEN de vraagprijs en de rest mag BLIND bieden. Daarna zal de koper bekend gemaakt worden en ook de uiteindelijke verkoopprijs; Maar ik weet dus zeker dat vastgoedstyling werkt! DAG THUIS, HOI HUIS!

NOVEMBER

MAAK VAN JE THUIS EEN HUIS
Mijn opdracht was om woningfotografie te doen in een appartement. Verkoopklaar maken en dus vastgoedstyling toe te passen. Het neutraliseren van een ruimte is dan belangrijk. Vele accessoires weg zodat de ruimte meer zichtbaar wordt voor potentiële kopers. En grote zware meubels verwijderen, zoals de grote zwarte salontafel. Door de 2 losse tafeltjes maakt het het geheel veel meer open en ruimer. Na de fotosessie alles weer op zijn plaats maar toch nog even naar de styling gekeken om meer eenheid te creëren en ……. ze wilde de grote tafel niet meer terug in de woonkamer. Leuk dat je de opdrachtgever zo ook op ideeën brengt zonder dat dat de opdracht was. De klant blij en ik dus ook blij! 

Voor
Vastgoedstyling
Na

DECO CIRKELS AAN DE WAND!
In sommige huizen die je vaak uitgesproken kunst of wat ouderwetse schilderijen hangen die de woningpresentatie niet altijd mooier maken. Deze Cirkels, gemaakt van een lichtgewicht materiaal, zijn makkelijk op te hangen met Buddies aan de muur. Dus geen extra gaten. Met rustige prints wordt de ruimt geneutraliseerd en geeft een rustig beeld. Dat is wat we willen creëren voor de optimale woningpresentatie. Maar ook kun je ze decoratief gebruiken in je eigen woning. Ik heb ze dubbelzijdig laten drukken zodat ik meerdere sferen kan creën of de cirkels met elkaar kan combineren. Als je van verandering houdt, is dit ideaal!

Verschillende Deco Cirkels maken steeds een andere sfeer

OKTOBER

STYLE-N is een feit! 12 okt. 2020
Lancering van Style-N! Lange voorbereiding na een roerige periode maar super enthousiast om te gaan starten. Ik weet zeker dat Vastgoedstyling een meerwaarde is voor de verkoop van je huis. Van je thuis een huis maken, daar komt veel meer bij kijken en daar help ik mensen heel graag mee.